فواید هوش احساسی برای دانش آموزان:

مقدمه: تمام افرادی که در زندگی خود به موفقیت ها و دستاوردهای عظیم رسدند به دلیل مدیریت ذهن و احساسات خود بود است که در اینجا ما میخواهیم به مدیریت احساسات و یا همان EQ اشاره کنیم که بخش مهمی از زندگی هر فرد را تشکیل می دهد.برای اینکه ما هوش احساسی خود را به خوبی مدیریت کنیم ، باید یک سری آگاهی هایی را در این زمینه کسب کنیم. اولا بدانیم که هوش احساسی چیست و ثانیا اینکه چطور هوش احساسی بالایی را در خود ایجاد کنیم. کسانی که عزت نفس بالایی دارند، کاملا به مدیریت احساسات خود مسلط هستند و توانسته اند که EQ را در خود در سطح بالایی پرورش دهند. این میسر می شود با آگاهی پیدا کردن برای مدیریت احساسات خود که یکی از این آگاهی ها بالا بردن عزت نفس خود در این زمینه است که در سایت پریسا راستگو محصولات مختلفی در این زمینه برای بالا بردن عزت نفس و سایر آگاهی های لازم برای مدیریت احساسات و EQ تهیه و ارائه شده و شما میتوانید با استفاده از این محصولات و مقالات هوش احساسی و هیجانی خود را ارتقا ببخشید. در این مقاله که در سایت پریسا راستگو در اختیار شما عزیزان قرار گرفته سعی کردیم چند آگاهی در اختیار شما عزیزان قرار دادیم تا با اجرا و عملی کردن آنها بتوانید هوش احساسی خود را پرورش داده و آن را ارتقا دهید و در یک کلام مدیریت احساساتتان را در دستتان بگیرید.زیرا پریسا راستگو می خواهد جهان جای بهتری برای زیستن شود.
فواید هوش احساسی برای دانش آموزان:
هوش عاطفی مدتی است که در میان محافل آموزش و پرورش و با دلایل موجه تبدیل به یک کلیدواژه شده است. درست در کنار IQ (ضریب هوش)، EQ (ضریب عاطفی) در تلاش هر آموزشی برای ایجاد افراد کامل و کارآمد در جایگاه بالایی قرار دارد. EQ به عنوان توانایی شناسایی، استفاده، درک و مدیریت احساسات به شیوه ای سالم و موثر تعریف می شود. این توانایی به دانشآموزان کمک میکند تا با دیگران و خودشان همدلی کنند و با موقعیتهای دشوار بدون سرگردانی کنار بیایند. این بر روابط، عملکرد تحصیلی و حتی روشی که دانشآموزان با فشار برخورد میکنند، تأثیر میگذارد.
خواندن این مطلب نیز برایتان مفید است: تقویت هوش هیجانی و مزیت آن در کار
این یکی از ویژگی های رشد است که در دنیایی که تمام توجه ما معطوف به تعالی تحصیلی است، دشوارتر می شود. این روزها تحقیقات بیشتر و بیشتری در مورد چگونگی تأثیر احساسات بر یادگیری صحبت می کنند. در واقع، تحقیقی که پیرامون دانشجویان پزشکی در ایران انجام شد، نشان داد که دانشجویان با هوش هیجانی بالاتر، عملکرد تحصیلی بهتری از خود نشان دادند. در اینجا چند راه وجود دارد که هوش هیجانی برای دانش آموزان مفید است:
افزایش خودآگاهی:
بزرگترین مشکل در بین دانش آموزان این نیست که به آنچه می آموزند علاقه ندارند، بلکه حفظ آن علاقه است. یک دانش آموز باهوش عاطفی سطح خودآگاهی بیشتری خواهد داشت و باعث می شود که به طور فعال مسئولیت یادگیری خود را بر عهده بگیرد. آنها باید در مورد نشستن برای مطالعه یا اتمام پروژه های خود بسیار کمتر از همتایان خود تشویق شوند. خودآگاهی توانایی برقراری ارتباط با احساسات خود، چه مثبت و چه منفی است. این خودآگاهی همچنین توانایی حذف نکات منفی و تمرکز بر موارد مثبت را افزایش می دهد.
یکدلی:
کلید ایجاد روابط پایدار و مثبت همدلی است. همه می دانند که کودکان می توانند در گفتارها و اعمال خود ظالمانه رفتار کنند. با این حال، کودکی که با جنبه عاطفی خود هماهنگ است، از روی همدلی عمل می کند. این باعث می شود کودک کمتر مستعد اقدامات آزار دهنده باشد و بیشتر از همسالان خود حمایت کند. این نه تنها به آنها در ایجاد روابط مثبت کمک می کند، بلکه به روند یادگیری آنها نیز کمک می کند. همدلی به دانش آموزان اجازه می دهد تا احساسات خود و دیگران را پیش بینی کنند. این توانایی عموماً درک ما از مردم و جهان را افزایش می دهد، چیزی که برای دانش آموزی که دائماً در حال یادگیری و رشد است بسیار مهم است.
خود تنظیمی:
در نتیجه دو نکته ذکر شده در بالا، عامل حیاتی که در دانش آموزان تلقین می شود خود تنظیمی است. دانش آموزی که مسئولیت یادگیری و رشد تحصیلی خود را بر عهده بگیرد، غیرقابل توقف است. دانش آموزان مقطع متوسطه کنترل تکانه کمتری دارند. وقتی به دانش آموزی به طور فعال خود تنظیمی آموزش داده می شود، نه تنها از نظر تحصیلی به او کمک می کند، بلکه سنگ بنای عادات سالمی است که در زندگی به جلو حرکت می کنند. صحبت کردن به طور منظم با دانش آموزان و آموزش روش هایی که می توانند اعتدال را بهتر درک کنند، کلیدهایی است که به آنها کمک می کند تا خود تنظیمی کنند.
افزایش مهارت حل مسئله:
هوش هیجانی به دانش آموزان کمک می کند تا موقعیت ها را بهتر تحلیل کنند. این نه تنها به دانش آموزان کمک می کند تا با دیگران تعامل بهتری داشته باشند، بلکه به آنها کمک می کند تا مسائل تحصیلی را با قدرت بیشتری حل کنند. هر چه دانش آموز بهتر بتواند با موقعیتی برخورد کند، کنترل بیشتری بر آن دارد. هوش هیجانی به آنها اجازه میدهد تا موقعیت را بهتر درک کنند، بهجای اینکه تحتتأثیر آن قرار بگیرند و موقعیت خود را کاملاً بر هم بزنند.
مدیریت بهتر استرس:
دانش آموزی که بتواند احساسات خود را به خوبی مدیریت کند دانش آموزی است که اجازه نمی دهد استرس بر زندگی تحصیلی او حاکم شود. هوش هیجانی یک حائل قوی برای دانش آموزان ایجاد می کند که به آنها کمک می کند تا عوامل ایجاد استرس در ذهن دانش آموز را بهتر مدیریت کنند. این همچنین یک مزیت بزرگ برای دانش آموزان بعداً، زمانی که زندگی حرفه ای خود را شروع می کنند، است.
سطوح رضایت بهتر:
ناراحتی ها بخشی از زندگی آکادمیک هستند، همانطور که بخشی از مجموعه های حرفه ای هستند. داشتن یک پایه عاطفی قوی می تواند به دانش آموزان کمک کند تا با موفقیت با مشکلات خود برخورد کنند. این چیزی است که به دانش آموزان می آموزد که اهداف دست یافتنی تعیین کنند، تصمیمات بهتری بگیرند و با مشکلات خود به شیوه ای سالم تر برخورد کنند. این نه تنها فرد را شادتر میکند، بلکه باعث میشود از کاری که در زندگی انجام میدهند رضایت بیشتری داشته باشد.
درباره احساسات صحبت کنید:
بهترین بخش در مورد دانش آموزانی که از نظر عاطفی باهوش هستند این است که از صحبت در مورد آنچه احساس می کنند ابایی ندارند. توانایی صحبت کردن در مورد وضعیت روانی خود یکی از جنبه های مهم توانایی کنترل احساسات است. دانشآموزان معمولاً در مورد صحبت کردن در مورد آنچه احساس میکنند مکرر هستند. یک دانش آموز باهوش عاطفی تضمین می کند که در مورد آنچه احساس می کند صحبت می کند و در جایی که در دسترس است کمک می یابد.
دیدگاهتان را بنویسید