ایجاد هوش احساسی

مقدمه: تمام افرادی که در زندگی خود به موفقیت ها و دستاوردهای عظیم رسدند به دلیل مدیریت ذهن و احساسات خود بود است که در اینجا ما میخواهیم به مدیریت احساسات و یا همان EQ اشاره کنیم که بخش مهمی از زندگی هر فرد را تشکیل می دهد.برای اینکه ما هوش احساسی خود را به خوبی مدیریت کنیم ، باید یک سری آگاهی هایی را در این زمینه کسب کنیم. اولا بدانیم که هوش احساسی چیست و ثانیا اینکه چطور هوش احساسی بالایی را در خود ایجاد کنیم. کسانی که عزت نفس بالایی دارند، کاملا به مدیریت احساسات خود مسلط هستند و توانسته اند که EQ را در خود در سطح بالایی پرورش دهند. این میسر می شود با آگاهی پیدا کردن برای مدیریت احساسات خود که یکی از این آگاهی ها بالا بردن عزت نفس خود در این زمینه است که در سایت پریسا راستگو محصولات مختلفی در این زمینه برای بالا بردن عزت نفس و سایر آگاهی های لازم برای مدیریت احساسات و EQ تهیه و ارائه شده و شما میتوانید با استفاده از این محصولات و مقالات هوش احساسی و هیجانی خود را ارتقا ببخشید. در این مقاله که در سایت پریسا راستگو در اختیار شما عزیزان قرار گرفته سعی کردیم چند آگاهی در اختیار شما عزیزان قرار دادیم تا با اجرا و عملی کردن آنها بتوانید هوش احساسی خود را پرورش داده و آن را ارتقا دهید و در یک کلام مدیریت احساساتتان را در دستتان بگیرید.زیرا پریسا راستگو می خواهد جهان جای بهتری برای زیستن شود.
ایجاد هوش احساسی: چهار مهارت کلیدی برای افزایش EQ
مهارت هایی که هوش احساسی را تشکیل می دهند را می توان در هر زمانی آموخت. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که بین یادگیری ساده در مورد EQ و استفاده از آن دانش در زندگی شما تفاوت وجود دارد. فقط به این دلیل که می دانید باید کاری را انجام دهید، به این معنی نیست که انجام خواهید داد. به خصوص زمانی که تحت فشار استرس قرار می گیرید، که می تواند بهترین نیت شما را تحت الشعاع قرار دهد. به منظور تغییر دائمی رفتار به گونهای که تحت فشار قرار میگیرد، باید یاد بگیرید که چگونه در لحظه و در روابط خود بر استرس غلبه کنید تا از نظر احساسی آگاه باشید.
مهارت های کلیدی برای ایجاد EQ و بهبود توانایی شما در مدیریت احساسات و ارتباط با دیگران عبارتند از:
- خود مدیریتی
- خودآگاهی
- آگاهی اجتماعی
- مدیریت روابط
ایجاد هوش احساسی، مهارت کلیدی 1: خود مدیریتی
برای اینکه بتوانید EQ خود را درگیر کنید، باید بتوانید از احساسات خود برای تصمیم گیری سازنده در مورد رفتار خود استفاده کنید. وقتی بیش از حد تحت استرس قرار می گیرید، می توانید کنترل احساسات و توانایی عمل متفکرانه و مناسب را از دست بدهید.
به زمانی فکر کنید که استرس بر شما غلبه کرده است. آیا روشن فکر کردن یا تصمیم گیری منطقی آسان بود؟ احتمالا نه. وقتی بیش از حد تحت استرس قرار می گیرید، توانایی شما برای تفکر واضح و ارزیابی دقیق احساسات خود و دیگران به خطر می افتد.
احساسات اطلاعات مهمی هستند که در مورد خود و دیگران به شما می گویند، اما در مواجهه با استرسی که ما را از منطقه آسایش خود خارج می کند، می توانیم غرق شویم و کنترل خود را از دست بدهیم. با توانایی مدیریت استرس و حضور عاطفی، میتوانید یاد بگیرید که اطلاعات ناراحتکننده را دریافت کنید بدون اینکه اجازه دهید بر افکار و خودکنترلی شما غلبه کند. میتوانید انتخابهایی داشته باشید که به شما امکان میدهد احساسات و رفتارهای تکانشی را کنترل کنید، احساسات خود را به روشهای سالم مدیریت کنید، ابتکار عمل داشته باشید، به تعهدات خود عمل کنید و با شرایط در حال تغییر سازگار شوید.
مهارت کلیدی 2: خودآگاهی
مدیریت استرس تنها اولین قدم برای ایجاد هوش احساسی است. علم دلبستگی نشان می دهد که تجربه عاطفی فعلی شما احتمالاً بازتابی از تجربه اولیه زندگی شما است. توانایی شما برای مدیریت احساسات اصلی مانند خشم، غم، ترس و شادی اغلب به کیفیت و ثبات تجربیات عاطفی اولیه زندگی شما بستگی دارد. اگر مراقب اصلی شما به عنوان یک نوزاد، احساسات شما را درک کرده و برای آنها ارزش قائل است، احتمالاً احساسات شما به دارایی های ارزشمندی در زندگی بزرگسالی تبدیل شده است. اما، اگر تجربیات عاطفی شما به عنوان یک نوزاد گیج کننده، تهدید کننده یا دردناک بوده است، احتمالا سعی کرده اید از احساسات خود فاصله بگیرید.
اما اینکه بتوانید با احساسات خود ارتباط برقرار کنید، ارتباط لحظه به لحظه با تجربه احساسی در حال تغییر خود کلید درک اینکه چگونه احساسات بر افکار و اعمال شما تأثیر می گذارد است.
آیا احساساتی را تجربه می کنید که جریان دارند و با احساساتی که لحظه به لحظه تغییر می کنند، با احساسات یکی پس از دیگری روبرو می شوید؟
آیا احساسات شما با احساسات فیزیکی همراه است که در قسمت هایی مانند معده، گلو یا سینه تجربه می کنید؟
آیا احساسات و عواطف فردی مانند خشم، غم، ترس و شادی را تجربه می کنید که هر کدام از آنها در حالات ظریف چهره مشهود است؟
آیا می توانید احساسات شدیدی را تجربه کنید که به اندازه کافی قوی باشد که هم توجه شما و هم دیگران را جلب کند؟
آیا به احساسات خود توجه می کنید؟ آیا آنها در تصمیم گیری شما نقش دارند؟
اگر هر یک از این تجربیات ناآشنا هستند، ممکن است احساسات خود را «سرکوب» یا «خاموش» کرده باشید. برای ایجاد EQ و سلامت عاطفی باید دوباره به احساسات اصلی خود متوصل شوید، آنها را بپذیرید و با آنها راحت شوید. شما می توانید از طریق تمرین ذهن آگاهی به این هدف برسید.
تمرکز حواس، تمرین تمرکز عمدی توجه خود بر لحظه حال و بدون قضاوت است. پرورش ذهن آگاهی ریشه در بودیسم دارد، اما بیشتر ادیان شامل نوعی دعا یا تکنیک مدیتیشن مشابه هستند. ذهن آگاهی به شما کمک می کند تا مشغله فکری شما را به سمت درک لحظه، احساسات فیزیکی و عاطفی سوق دهید و چشم اندازی بزرگتر از زندگی به ارمغان می آورد. ذهن آگاهی شما را آرام و متمرکز می کند و در این فرآیند شما را به خودآگاهی بیشتری می رساند.
توسعه آگاهی عاطفی:
مهم است که ابتدا یاد بگیرید که چگونه استرس را مدیریت کنید، بنابراین احساس راحتی بیشتری خواهید کرد تا با احساسات قوی یا ناخوشایند ارتباط برقرار کنید و نحوه تجربه و پاسخ به احساسات خود را تغییر دهید.
ادامه این آموزش ها در مقالات آینده در سایت پریسا راستگو بارگذاری خواهد شد. با ما همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید