ایجاد هوش احساسی

مقدمه: تمام افرادی که در زندگی خود به موفقیت ها و دستاوردهای عظیم رسدند به دلیل مدیریت ذهن و احساسات خود بود است که در اینجا ما میخواهیم به مدیریت احساسات و یا همان EQ اشاره کنیم که بخش مهمی از زندگی هر فرد را تشکیل می دهد.برای اینکه ما هوش احساسی خود را به خوبی مدیریت کنیم ، باید یک سری آگاهی هایی را در این زمینه کسب کنیم. اولا بدانیم که هوش احساسی چیست و ثانیا اینکه چطور هوش احساسی بالایی را در خود ایجاد کنیم. کسانی که عزت نفس بالایی دارند، کاملا به مدیریت احساسات خود مسلط هستند و توانسته اند که EQ را در خود در سطح بالایی پرورش دهند. این میسر می شود با آگاهی پیدا کردن برای مدیریت احساسات خود که یکی از این آگاهی ها بالا بردن عزت نفس خود در این زمینه است که در سایت پریسا راستگو محصولات مختلفی در این زمینه برای بالا بردن عزت نفس و سایر آگاهی های لازم برای مدیریت احساسات و EQ تهیه و ارائه شده و شما میتوانید با استفاده از این محصولات و مقالات هوش احساسی و هیجانی خود را ارتقا ببخشید. در این مقاله که در سایت پریسا راستگو در اختیار شما عزیزان قرار گرفته سعی کردیم چند آگاهی در اختیار شما عزیزان قرار دادیم تا با اجرا و عملی کردن آنها بتوانید هوش احساسی خود را پرورش داده و آن را ارتقا دهید و در یک کلام مدیریت احساساتتان را در دستتان بگیرید.زیرا پریسا راستگو می خواهد جهان جای بهتری برای زیستن شود.
مهارت های کلیدی برای ایجاد EQ و بهبود توانایی شما در مدیریت احساسات و ارتباط با دیگران عبارتند از:
- خود مدیریتی
- خودآگاهی
- آگاهی اجتماعی
- مدیریت روابط
موارد خود مدیریتی و خودآگاهی را در مقالات گذشته به خدمت شما عزیزان ارائه داده شد. در اینجا به ادامه این مقالات و توضیحات آگاهی اجتماعی و مدیریت اجتماعی خواهیم پرداخت.
مهارت کلیدی 3: آگاهی اجتماعی
آگاهی اجتماعی شما را قادر می سازد تا نشانه های عمدتاً غیرکلامی که دیگران دائماً برای برقراری ارتباط با شما استفاده می کنند را تشخیص داده و تفسیر کنید. این نشانهها به شما امکان میدهد بفهمید که دیگران واقعاً چه احساسی دارند، وضعیت عاطفی آنها چگونه لحظه به لحظه تغییر میکند و چه چیزی واقعاً برای آنها مهم است.
وقتی گروههایی از افراد نشانههای غیرکلامی مشابهی را ارسال میکنند، میتوانید پویایی قدرت و تجربیات عاطفی مشترک گروه را بخوانید و درک کنید. به طور خلاصه، شما همدل هستید و از نظر اجتماعی راحت هستید.
ذهن آگاهی ترکیب جدا نشدنی از آگاهی عاطفی و اجتماعی است
برای ایجاد آگاهی اجتماعی، باید اهمیت ذهن آگاهی را در فرآیند اجتماعی تشخیص دهید. به هر حال، وقتی در ذهن خود هستید، به چیزهای دیگر فکر می کنید، یا صرفاً در تلفن خود به منطقه بندی می پردازید، نمی توانید از نشانه های غیرکلامی ظریف استفاده کنید. آگاهی اجتماعی مستلزم حضور شما در لحظه است. در حالی که بسیاری از ما به توانایی خود در انجام چند کار افتخار می کنیم، این بدان معنی است که شما تغییرات احساسی ظریفی را که در افراد دیگر رخ می دهد و به شما کمک می کند تا آنها را کاملاً درک کنید، از دست خواهید داد.
- شما در واقع با کنار گذاشتن افکار دیگر و تمرکز بر خود تعامل بیشتر به اهداف اجتماعی خود ادامه می دهید.
- دنبال کردن جریان پاسخهای احساسی یک فرد دیگر، یک فرآیند دادن و گرفتن است که از شما میخواهد به تغییرات تجربه عاطفی خود نیز توجه کنید.
- توجه به دیگران از خودآگاهی شما نمی کاهد. با صرف زمان و تلاش برای توجه واقعی به دیگران، در واقع بینشی در مورد وضعیت عاطفی خود و همچنین ارزش ها و باورهای خود به دست خواهید آورد. برای مثال، اگر از شنیدن نظرات دیگران احساس ناراحتی می کنید، چیز مهمی در مورد خودتان یاد گرفته اید.
مهارت کلیدی 4: مدیریت روابط
خوب کار کردن با دیگران فرآیندی است که با آگاهی عاطفی و توانایی شما برای تشخیص و درک آنچه دیگران تجربه می کنند آغاز می شود. هنگامی که آگاهی عاطفی وارد بازی شد، می توانید به طور موثر مهارت های اجتماعی/عاطفی بیشتری را توسعه دهید که روابط شما را مؤثرتر، پربارتر و رضایت بخش تر می کند.
از نحوه استفاده موثر از ارتباطات غیرکلامی آگاه شوید؛ اجتناب از ارسال پیام های غیرکلامی به دیگران در مورد آنچه فکر می کنید و احساس می کنید غیرممکن است . ماهیچه های بسیاری در صورت، به ویژه عضلات اطراف چشم، بینی، دهان و پیشانی، به شما کمک می کنند تا احساسات خود را بدون کلام منتقل کنید و همچنین قصد عاطفی دیگران را بخوانید. بخش عاطفی مغز شما همیشه فعال است، حتی اگر پیام های آن را نادیده بگیرید که دیگران این کار را نمی کنند. شناخت پیامهای غیرکلامی که برای دیگران ارسال میکنید میتواند نقش مهمی در بهبود روابط شما داشته باشد.
از شوخ طبعی و بازی برای از بین بردن استرس استفاده کنید. شوخ طبعی، خنده و بازی پادزهرهای طبیعی برای استرس هستند. آنها بارهای شما را کاهش می دهند و به شما کمک می کنند همه چیز را در چشم انداز خود نگه دارید. خنده سیستم عصبی شما را به تعادل می رساند، استرس را کاهش می دهد، شما را آرام می کند، ذهن شما را تیزتر می کند و شما را همدل تر می کند.
یاد بگیرید که تعارض را فرصتی برای نزدیک شدن به دیگران بدانید. تعارض و اختلاف در روابط انسانی اجتناب ناپذیر است. دو نفر نمی توانند همیشه نیازها، نظرات و انتظارات یکسانی داشته باشند. با این حال، این نباید چیز بدی باشد. حل تعارض به روش های سالم و سازنده می تواند اعتماد بین افراد را تقویت کند. وقتی تعارض به عنوان تهدید یا تنبیه تلقی نشود، آزادی، خلاقیت و امنیت را در روابط تقویت می کند.
دیدگاهتان را بنویسید